Madelief:

Een plek waar ik van houden kan
Vol dieren, planten en met een beetje geluk de zon.
Waar ik spelenderwijs weer mocht ontdekken
Wie ik was als ik geen hindernissen verzon.

Gewoon genieten, niet teveel streven
Op een ontspannen manier ontvangen en geven.
Zo weer helemaal worden wie ik wil zijn
En jullie lieten mij dit avontuur beleven.

Wieke

De juiste begeleiding van mensen die hulp verlenen op een manier die bij mij past i.p.v. een of andere standaard aanpak die niet bij mij past. (Ik spreek uit ervaring)


Ik kan hier mijn levensverhaal kwijt. Ik word ondersteund met dagbegeleiding. Het geeft mij structuur en een fijn gevoel om onder de mensen te zijn. Er zijn hier ook dieren die verzorgd moeten worden.


Door 6 jaar hier te zijn heb ik mijn leven een beetje op de rails gekregen. De structuur en het buiten werken op het land doet me erg goed, fysiek en mentaal.


Madelief heeft me weer een duidelijke structuur in mijn leven gegeven en dat biedt mij houvast. Ik ga 3 dagen in de week naar de boerderij, waar de dieren me heel veel goed doen, het werken op het land, het creatief bezig zijn. Hier ben ik met lotgenoten en een paar zijn mijn vriendinnen geworden. Dit is voor mij heel bijzonder. Ook heb ik veel steun aan de begeleiding, zij hebben altijd een luisterend oor en helpen me om weer overzicht te krijgen.


In een periode waarin ik heel weinig prikkels kon verdragen, vastliep en erg geïsoleerd leefde, bood Madelief voor mij een plek waarin ik naar mijn eigen vermogen en tempo weer kon wennen aan mensen en prikkels. Hierdoor heb ik mijn grenzen kunnen verleggen en ben ik sterker geworden. Ik heb hierbij veel steun van de begeleiding ervaren. Het was fijn en helend te kunnen praten over alles wat ik hierin tegen kwam.


Ik ben nu 3 jaar bij Madelief, tijdelijk verblijf en dagbesteding. In deze 3 jaar heb ik geen zware terugvallen gehad en hierdoor ook geen opnames meer. Dit is voor mij het allerbeste bewijs dat Madelief me helpt stabieler in het leven te staan.


Ik kwam met een loodzware depressie bij Madelief. Ik vind het vooral fijn om buiten te zijn, op het land zaaien, wieden, oogsten. Maar vooral dieren verzorgen (kippen,geiten,schapen,katten) Ben gestopt met drinken ook met hulp van Pro Persona. In plaats daarvan probeer ik thuis ook die structuur te krijgen. Ik kom van ver en zonder Madelief zou ik niet zijn waar ik nu ben.


Ik heb diverse opnames achter de rug maar de zorgboerderij levert mij het meest op. Ik heb o.a. ADHD. Op de boerderij kan ik lekker voornamelijk lichamelijk werk doen wat maakt dat ik mijn energie kwijt kan. Verder heb ik moeite om zelf structuur aan de dag te geven. Madelief biedt me deze structuur wel, hier gedij ik goed in en geeft mij houvast. Van mijn depressie heb ik ook veel minder last doordat ik buiten ben op het vertrouwde terrein en doordat ik deels verantwoordelijk ben van voor het verzorgen van de geiten en de schapen. Ik voel me weer nuttig doordat ik zo een bijdrage lever aan het geheel dat is een fijn gevoel. Door dit werk kom ik weer in beweging!


De zorgboerderij geeft de mogelijkheid tot zelfstandig bezig zijn en ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten, wat weer van toepassing kan zijn in de maatschappij op termijn. Ondanks het ziektebeeld kan iedereen ongedwongen zichzelf zijn en samenwerken met anderen. De aanwezigheid van akkers en dieren geeft de mogelijkheid tot aarding en bezig zijn met de handen zodat contact met lichaam op een natuurlijke manier beter wordt ten gunste van een gezondere mentale conditie.


Sinds een jaar wordt mijn partner door de zorgaanbieders en begeleiders van Madelief op een sociale, liefdevolle en professionele manier opgevangen. Dat doet haar goed, zij verwerft hierdoor meer structuur en geeft haar het gevoel dat zij er niet alleen in staat. Gezien ik zelf een behoorlijk aantal uren vanaf onze woning werk, zijn de dagen dat mijn partner bij Madelief verblijft een opluchting. Het is die dagen rustig in huis, ik kan mijn werkzaamheden op een verantwoorde manier invulling geven, maar vooral ben ik in staat de zorg los te laten, in de weet dat de opvang bij Madelief een waarborg is voor het welzijn van haar en mijzelf.


Zorgboerderij Madelief is een veilige plek waar ik mijn leven structuur kan geven, mensen ontmoet, die net als ik psychische beperkingen hebben. Waar ik zingeving vind door te werken op het land, in de keuken en waar ik creatief kan zijn. In plaats van mijn beperkingen wordt ik gestimuleerd in die dingen die ik wél kan en zo toch een plek heb in de maatschappij.


Voor mij is het belangrijk om structuur in de week te hebben. Zorgboerderij Madelief geeft mij die structuur en veiligheid. Het helpt me om minder angst te hebben in het leven en niet terug te vallen in een psychose. Op de zorgboerderij kan ik sterker worden en mezelf verder ontwikkelen.